Friday, 1 July 2011

KAMI ANAK MALAYSIA
morningg.. alll..... tym nie..sa nak share lak...psal semangat kerjasama,kasih sayang,keluarga dan sahabat di bawah satu bumbung walaupun tidak sama bangsa,agama dan latar belakang...... jika tahun lalu 2010 km membawa konsep persembahan "etnik sabah" tahun ni km tampilkan konsep persembahan anak Malaysia....
KAMI ANAK MALAYSIA
sesi persediaan:

URUS MENGURUS
huhuhuhuh byk betul halangan yg km hadapi, untuk pergi ke semenanjung bukan lah sesuatu yang mudah apabila berkaitan dengan tiket penerbangan dan apatah lagi yang melibatkan 20 lebih owg... sandee nya tue bilang owg sabah... tp nda pa2... klu mau mesti usaha kan? na apa lae semangat mengurus tetap dijalankan namun terhenti seketika bahagian kelulusan pihak atasan,disebabkan TNC ada urusan rasmi dan pengesahan belum dikeluarkan tetapi selepas beberapa hari menunggu akhirnya lulus juga..mesti la bha rasa eppy kan??? tapi harga tiket melambung dan jauh dari sasaran..na...huhuhu boleh memang boleh terbang tetapi hanya sekelumit jak yg dapat pergi.... usaha lae tulis surat pg TNC...x cukup bajet.... TNC mmg yg terbaik lah... syukur kali kedua minta bajet dikasi lulus gak...thank to dekan SPS sbb tolong km....atas urusan permohonan bajet yg kedua....tapi dari RM10 RIBU HANYA RM5000 jak yg lulus pun masih kurang...adehhh buntu dah..tp at least separuh dapat jalan.... tp yang lain tgal 4 ka 5 sa lupa dah masih lum dapat jalan.... namun di saat akhir ada yang yang menolong, Prof.ismail... mmg terbaik .. beliau menerbangkan anak2 seni yang tertinggal dan separuh lagi ditanggung oleh hep.... na semua udah dapat jalan.... masa itu sia hanya membantu sahaja..yang berusaha adalah pengarah km.... mmg nda sia2 lah usaha selama ini....

practice
latihan:
mmg nda cukup tidur,muzik mencari yang baru,membeli muzik dari komposer luar tetapi sangat tidak berbaloi...last2 edit sendiri....kasihan tgok Ms.Tang tapi semangat dia tetap padu  dan latihan pun mcm biasa....tp kebanyakkan dari mereka banyak sakit hati.. kenapa??? biarlah rahsia ..ahahahaha... yang penting focus dlm latihan n membawa nama UMS.... percanggahan dalam latihan biasalah bha kan..tapi yang meyanggahkan itu tau2 lah perbaiki diri... klu tlg kumpulan nda gak apa tp melemahkan semangat ada lah... saya bukan mau blame sesiapa tetapi at least ..urmm biarlah ahahaha forgive is the best way....

penerbangan:
fly to KL
akhirnya km selamat gak sampai di terminal LCCT...sbb ada 3 trip jadi yg len menunggu lah trip km yg paling last...akhirnya km sampai jam 10 lebih gtu... rehat punya rehat..jam 12 lebih km pun bertolak ke UTP-Tronoh Perak... tido punya tdo..sampai gak kul 4 pagi n terus check-in hostel...

hari persembahan:
awal pagi semua semangat bangun awal walaupun penat n mengantok.... km pun ambik bloking and latihan kasi improve diri... tapi masih ada gak yg bikin sakit atiii...... tapi km ignore jak..sbb pertandingan dekat sudah..akhirnya malam yg ditunggu pun sampai..tp persembahan tidaklah 100%... sa pun nda tau lah apa yg berlaku...tp bagi sya..lah mereka adalah
KONTIJEN UMS -ARTUMS ( ANAK MALAYSIA)
yang terbaik dalam semangat dalam memajukan diri ke depan,dan pengalaman yang mereka dapat adalah sesuatu yang baru dan ini meyakinkan mereka tentang apakah masa depan dan alasan untuk meneruskan perjuangan semasa meniti menara gading, sedangkan sya pun dulu msa 1st year msh bingung mencari arah tetapi disebabkan campuran teori dan praktikal serta peluang seperti ini maka penilaian itu sendir hadir dan sudah cukup meyakinkan saya.... tapi bunyi2 sumbang dan pedas tetap km dengar..yang membina kami terima seadanya.... tetapi suara sumbang yang menjatuhkan serta memberi grigitan yg km nda pat terima, eiiiiiiiiiiiiiiiii...... tp masa di sna km act profesional jak..biarlah..nda guna gak bertengkar....ianya akn memburukkan keadaan jak....value:
TEAM WORK
sya sgt terharu sbb junior2 memberi kotmitmen yang sangat kuat dan uasaha yang dicurahkan amat dihargai..begitu juga dgn major tari tahun 2 yang sgt sporting.... di saat akhir mereka juga menghulurkan pertolongan, na di sana nilai kekeluargaan terpahat kuat...

kejar masa:
guess what?? kul 12pm km selesai then balik tidur mau kuar awal sok pagi.. ahaha mna da kuar awal lebih awal adalah.. km dikejutkan pada jam awal 2 pagi..km diberitakan ada masalh pengakutan makanya jalan penyelesaian ialah km terpaksa mengambil kereta api tanah melayu untuk ke KL CENTRAL then pg ke LCCT pakai bus.. mau nda mau ..apa lagi km redah jak la... ahahha tp best pengalaman satu malam yg nda dpt km lupa kan....

KK-UTP-PERSEMBAHAN-CEPAT2 PACKING-KERETA API TANAH MELAYU-KL CENTRAL-BUS PG. LCCT-AIRPORT-KK..........

EMOSI PERJALANAN ahahaha :P
. AHAHAHAHAHA best kan perjalanan km... tp syukur gak la semuanya berjalan ngan selamat... thank to miss tang sanguup bersusah payah jaga kami.... all major tari n junior seni kreatif to busana and gak student visual...
tym di KTM.. JAM 0300 PAGI










begitulah seba sedikit tentang coreta cerita kami yang comel ahahahaa :)

2 comments:

  1. aiseh.. syok kamurang ah.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  2. ^ ^ best tapi penat nie.. ehehehe ^ ^

    ReplyDelete